De reddingboot Jan van Engelenburg in actie tijdens een oefening in Scheveningen. (Foto: PR).

Zaterdag weer Nationale Reddingbootdag KNRM

Aanstaande zaterdag wordt in tal van kustplaatsen de Nationale Reddingbootdag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gehouden. In onze regio kunnen belangstellenden terecht in Katwijk, Noordwijk en Scheveningen. Het is de voor 14e keer dat de vrijwillige redders het publiek een kijkje in de keuken van het reddingswerk geven. Alle boothuizen, van Cadzand tot aan Eemshaven, zijn voor het publiek opengesteld en is er voor donateurs gelegenheid om, als de weersomstandigheden het toelaten, een tochtje met een reddingboot te maken of anders een demonstratie van het reddingmaterieel bij te wonen.

De vrijwilligers van de KNRM staan al sinds 1824 het hele jaar dag en nacht klaar om mensen die op zee of in de branding in moeilijkheden raken te helpen. Dat kunnen zwemmers of kite-surfers zijn, maar ook de complete bemanning van een jacht of vissersschip. Als er een noodsein gegeven wordt, trekken de bemanningen van de KNRM reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen er op uit, ongeacht de weersomstandigheden. Dus bij mooi zomerweer, maar ook bij een herfststorm met windkracht 11. De KNRM heeft op 40 reddingstations langs onze Noordzeekust, de Waddenzee, de Zuidhollandse- en Zeeuwse eilanden en het IJsselmeer de modernste reddingboten gereed liggen om bij calamiteiten in actie te komen.

De KNRM ontvangt geen subsidie en wordt volledig gefinancierd uit legaten, schenkingen, erfenissen en donateurbijdragen. Donateurs heten bij de KNMR ‘Redders aan de wal’. Ze betalen minimaal € 15,00 per jaar en ontvangen daarvoor enkele malen per jaar het geïllustreerde verslag ‘De Reddingboot’.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×