Tineke van Rossem, manager Noord en Midden van de LWO, plaatste de eerste tegel samen met Floris Schoonderwoerd van de Stichting tegen Zinloos Geweld.

Jongerencampagne tegen zinloos geweld van start in Noord

In september vorig jaar is op de basisscholen in Leiden Noord gestart met een campagne tegen zinloos geweld. Dit jaar krijgt dit project een vervolg met projecten in de wijk voor kleuters en voor jongeren van twaalf jaar en ouder. Zo startte ‘Sleuteldrop’ afgelopen woensdag met zes weken van creatieve activiteiten die in het teken staan van kids tegen zinloos geweld. Op de schoolpleinen en op het complex Roodenburg worden verschillende activiteiten georganiseerd. De periode wordt op 30 mei afgesloten met een fairplay sportdag. Bij de start van de campagne tegen zinloos geweld werd woensdag de eerste stoeptegel met het lieveheersbeestje tegen zinloos geweld geplaatst voor Buurthuis ’t Spoortje in Leiden Noord. De tegel wordt uitgereikt door de Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld.

Het is de bedoeling dat de komende tijd op verschillende openbare plekken in Leiden Noord een stoeptegel met het lieveheersbeestje wordt gelegd. Jongeren zullen instellingen vragen een tegel te sponsoren die op een openbare plek wordt gelegd. Van het geld dat ze hiermee ophalen mogen ze activiteiten in Leiden Noord organiseren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×