's Middags gingen de kinderen met hun begeleiders naar de kinderboerderij in de Merenwijk. (Foto's: Bram Pater).

Kinderen uit Eindhovense aandachtswijk in Leiden

Kinderen uit de Eindhovense wijk Woensel West zijn gisteren een dagje uit geweest in Leiden. Woningcorporaties de Sleutels van Zijl en Vliet, Ons Doel en Portaal haalden hen voor het ‘Kan wél! project’ naar Leiden. Omdat dit landelijke project van woningcorporaties geen tegenhanger in Eindhoven heeft, hebben buurtbewoners van Woensel West dit zelf geregeld. Toen de Leidse woningcorporaties over het initiatief hoorden, besloten ze de organisatoren en de kinderen in het zonnetje te zetten. De kinderen vermaakten zich onder andere in Speeltuin Noorderkwartier en de Kinderboerderij in de Merenwijk.

Nico Vermeer van de bewonerscommissie uit de Leidse Princessenbuurt wilde zich ook graag voor de Eindhovense kinderen inzetten. Samen met Kan wél! werden de 40 kinderen en hun 10 begeleiders per bus naar Leiden gehaald. In Speeltuin Noorderkwartier werden ze namens de corporaties verwelkomd door Karin de Goede. nadat ze iets te drinken hadden gekregen konden ze gaan spelen. Tussen de middag kregen ze een lunch aangeboden, waarbij wethouder Gerda van den Berg een praatje hield. Aansluitend konden ze terecht bij de kinderboerderij in de Merenwijk.

Tegenbezoek
De Eindhovenaren waren zo enthousiast over de dag dat ze een tegenbezoek gaan organiseren. Kinderen uit het Leidse Noorderkwartier gaan met de vrijwilligers komend najaar naar Eindhoven.

Tienermoeders
In Leiden ondersteunt Kan wél! talloze initiatieven. Onder andere de tienermoedersoos ‘Madeliefje’ van Aukje van der Veen. Eind vorig jaar bracht burgemeester Lenferink de tienermoeders nog een bezoek in buurtcentrum Op Eigen Wieken waar Madeliefje plaatsvindt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×