Nieuwe bestemming Chill Out

Als het aan de drie nieuwe bewoners ligt, krijgt het pand van Chill Out een nieuwe bestemming. De ruimte aan de Lange Scheistraat werd in 2004 door de gemeente opgekocht, nadat de politie de uitgaansgelegenheid eerder dat jaar had ontruimd. Sindsdien stond het pand leeg. Afgelopen zondag besloot een groep van zo’n vijfentwintig krakers hier verandering in te brengen door het pand te kraken.

Drie van hen willen er hun intrek nemen en er een een atelier en expositieruimte vestigen. Deze ruimte zal voor iedereen toegankelijk zijn en een gezellige huiskamersfeer bieden. De bewoners willen er participatie en een open instelling van de bezoekers aanmoedigen.De krakers hebben het plan opgevat om tweedehands spullen op te knappen en weg te geven. Verdere invulling van de werkzaamheden die zij in het atelier zullen verrichten, zullen aan de hand van de behoeften worden ontwikkeld. Allereerst werken de bewoners aan het opknappen van het pand. Alle giften, zoals verf en ander materiaal dat creatief gebruikt kan worden, is van harte welkom!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×