Misverstand over vergunning Koninginnedag

Er blijkt een misverstand te zijn ontstaan over het afgeven van een vergunning voor Koniginnedag rond de Nieuwe Rijn. Horeca-uitbater Ruud Witteman van restaurant Einstein had het plan opgevat rond de Koornbeurs met anderen enkele gezamenlijke activiteiten te organiseren. Hij verkeerde daarbij in de veronderstelling dat de Vereniging Koninginnedag Leiden de aanvraag voor de vergunning zou verzorgen. Nu de Koornbeurs in de steigers staat kon het aanvankelijke plan geen doorgang kon vinden en wilde Witteman een ponton in de Nieuwe Rijn laten neerleggen om daarop een en ander te kunnen organiseren. De Vereniging Koninginnedag Leiden heeft voor dit onderdeel van de festiviteiten geen vergunning aangevraagd, weet burgemeester Henri Lenferink naar aanleiding van vragen van D66 (Jeffrey van Haaster) en PvdA dinsdagavond tijdens de commissievergadering Bestuur en Leefbaarheid.       

Het blijkt hier om een zogenaamd categorie 2-evenement te gaan waarvoor de aanvraag minimaal acht weken in de inspraak moet liggen voordat de vergunning daadwerkelijk wordt verleend. Die termijn was begin april toen Ruud Witteman informeerde naar de vergunning te laat om de vergunningaanvraag alsnog in gang te zetten. Lenferink haastte zich te zeggen dat hij overigens Witteman zeer weet te waarderen om wat hij allemaal in Leiden op poten zet. Volgend jaar hoopt Lenferink dat Witteman wel in de gelegenheid is om wat te organiseren want Leiden kan echt wel wat extra’s hebben op Koninginnedag.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×