Willem Holleeder overgebracht naar Gevangenisziekenhuis

Willem Holleeder is vandaag overgebracht van het LUMC naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Velen zullen vandaag een helicopter in de lucht hebben zien hangen en dit was er de reden van. Vanuit de lucht werd het transport op de voet gevolgd. De overbrenging naar Scheveningen wordt bevestigd door zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers.

De vermeende ‘topcrimineel’ werd twee weken geleden in het LUMC aan zijn hart geopereerd. Holleeder staat momenteel met een aantal medeverdachten terecht voor het afpersen van vier zakenmannen, van wie de meesten in het onroerend goed actief waren. Dat proces is uitgesteld wegens zijn operatie.

Dinsdagavond heeft D66 duo-raadslid Jeffrey van Haaster de burgemeester vragen gesteld over de kosten van de bewaking en de gevolgen voor de politietaken in Leiden. Lenferink antwoordde hierop dat er wel kosten zijn maar dat de meeste agenten van speciale diensten uit andere districten hier hun werk hebben gedaan. Of ze nu op plaats a of plaats b hun taak uitoefenen maakt voor de kosten niets uit. Speciale gevolgen voor de politiedienst in Leiden heeft de extra bewaking tot nu toe volgens Lenferink niet gehad. Als dat het geval geweest zou zijn mocht Leiden ook om steun van andere districten vragen. Wel heeft Lenferink de commissie bestuur en Leefbaarheid toegezegd op termijn te kijken of hij de raad een globaal kostenoverzicht kan presenteren.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×