Buslijn 145 moet blijven!

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld over het voornemen om buslijn 145 op te heffen. Deze bus rijdt heen en weer tussen Leiden Centraal Station en de Amsterdamse Marnixstraat en heeft tussenhaltes in Oegstgeest, Warmond, Buitenkaag, Abbenes, Nieuw Vennep, Hoofddorp en Badhoevedorp. De buslijn wordt onder meer gebruikt door scholieren uit Abbenes die in Oegstgeest op school zitten. De Zuid-Hollandse SP-fractie hecht veel belang aan de goede bereikbaarheid van scholen en noemt dit zelfs een taak van de provincie. Wanneer buslijn 145 verdwijnt, komt deze bereikbaarheid in het geding. “De leerlingen uit Abbenes zullen na het opheffen van deze lijn met een grote omweg naar school moeten en zijn dus veel meer geld kwijt,” aldus SP-Statenlid Erik Maassen.

Hoewel de 145 onder een concessie van het Regionaal Orgaan Amsterdam valt, is Maassen van mening dat ook de provincie Zuid-Holland er zeggenschap over moet hebben: “De provincies moeten immers gezamenlijk de kwaliteit van het busvervoer in het grensgebied kunnen garanderen. De SP is al jaren een tegenstander van geprivatiseerd openbaar vervoer en het systeem van concessies. Dit leidt er namelijk toe dat buslijnen die te weinig winstmaken, kunnen worden geschrapt”.

Advertentie

Leiden bus145


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×