Leden van jeugdcircus Atleta oefenen voor het optreden van 5 mei, foto:PR

Kunst & Jeugd in Warmond

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond zal jeugdcircus Atleta een voorstelling geven in Park Groot Leerust. Vroeger sloeg het jeugdcircus de attributen op in de kelders onder het Oude Raadhuis. Daardoor was er regelmatig contact tussen de jeugd van het circus en de galerie. Sinds Atleta de spullen in hun tegenwoordige oefenruimte ‘Het Trefpunt’ opslaat, is het directe contact wat verwaterd. Het bestuur van Het Oude Raadhuis vindt het jammer dat er zo weinig jeugd in de galerie te zien is en zegt hierover: “Kunst is zo belangrijk voor oud én jong”.

Het bestuur probeert om met de circusvoorstelling opnieuw aandacht te trekken onder de Warmondse jeugd voor de exposities in galerie Het oude Raadhuis. Oorspronkelijk was de bedoeling om de voorstelling op het pleintje voor de galerie te houden. Om enkele praktische redenen bleek dat niet mogelijk. Vandaar de uitwijk naar Park Groot Leerust.

Jeugdtheater

De vereniging Het Oude Raadhuis hoopt begin volgend jaar de jeugd massaal naar de galerie te kunnen trekken. De bedoeling is om in de galerie een serie van een kleine honderd jeugdtheatervoorstelling te geven voor de leerlingen van de klassen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Warmond, Sassenheim, Voorhout en Oegstgeest. De suppoost Koos (een halve gare, al 25 jaar werkzaam bij het Museum van Bijzondere Vondsten in Leiden) en Claar (niet toevallig de naam van een plaatselijk fenomeen) zullen de hoofdrollen spelen in deze voorstelling. De serie voorstellingen zal worden geproduceerd door de bekende theatercomponist en -schrijver Guus Ponsioen (Melodieën Guus), in samenwerking met de dan in de galerie exposerende kunstenaars Monica Elias en Marijke Beelen en jeugdmuziektheater De Speelkring uit Voorhout.

Financiering

Het bestuur heeft voor de financiering van de reeks voorstellingen een beroep gedaan de gemeenten Teylingen en Oegstgeest, de provincie Zuid-Holland, diverse fondsen en tal van bedrijven. Dat beroep is nog niet in alle gevallen gehonoreerd. Uiterlijk oktober wordt duidelijk of de financiering rond komt en de voorstellingen kunnen doorgaan.

Het optreden van de jeugcircus Atleta zal plaatsvinden op 5 mei en begint om 14.00 uur tot 16.00 uur in Park Groot Leerust.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×