Moederdag, goed doel op bed

Tot 10 mei is het mogelijk een speciaal moederdagontbijt te bestellen voor een goed doel. Het eenvoudige, maar overheerlijke ontbijt wordt de zaterdagavond voor moederdag thuis bezorgd. Er is dan nog weinig nodig, om de volgende ochtend moeder te verrassen met dit goede doel op bed. De opbrengst is bestemd voor de projecten van de jaarlijkse jongerenwerkvakantie naar Targu Mures (Roemenië). Deze werkvakantie wordt georganiseerd vanuit het Jongerendiaconaat van de Diaconie Protestantse gemeente Leiden. De deelnemers, in de leeftijd van 17 tot 21 jaar, betalen de reiskosten zelf. Het geld dat wordt ingezameld, gaat in zijn geheel naar drie Roemeense projecten.

De projecten bestaan uit:

  • De Leidse Straat, een straat met zes huizen, aangekocht voor de opvang van dakloze gezinnen, waarvoor o.a. bouwmaterialen nodig zijn. 
  •  Een nieuwe (tweedehands) minibus, die wordt gebruikt voor Tafeltje Dekje, vervoer van mensen en materiaal naar de Leidse Straat en voor het vervoer van zieken en bejaarden.
  • De jongerenafdeling van de plaatselijke gevangenis, hier wordt in overleg met de deelnemers en de gedetineerden educatief en spelmateriaal van aangeschaft.

Het ontbijt kost € 10 en wordt bij bezorgd op zaterdagavond (12 mei) tussen 19:00 en 21:00 uur in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Graag contante betaling aan de deur. Opgeven kan bij: Diaconaal Centrum De Bakkerij via de mail : jschoonwater@debakkerijleiden.nl.

Nadere info of telefonisch opgeven: Diaconaal Centrum De Bakkerij : 071 – 5144965.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×