Meimaand Fietsmaand, beelden van Leiden op TV

de hele maand mei staat in het teken van het landelijke evenement Meimaand Fietsmaand. Gedurende de hele maand kunnen meer dan 200 fietsroutes worden afgelegd. Deze routes varièren van een lekker ontspannen tochtje, tot een lange tocht van 80 kilometer. Ook in de omgeving van Leiden zijn fietstochten uitgezet.De routebeschrijvingen zijn te koop bij de VVV aan de Stationsweg.

Eigenlijk begint de fietsmaand al in april. Aanstaande zondag wordt het startschot namelijk gegeven op het terrein van de Naaldwijkse bloemenveiling FloraHolland. De organisatoren willen op deze dag ook het World Guinness Record van het langst aaneengesloten fietslint verbreken. Dit record is nu in handen van 641 Leidse scholieren.Op zondag 13 mei is Leiden door het hele land te bewonderen. In het RTL4-programma Nederland Fietst, laat Joris Putman de kijkers dan namelijk de mooiste plekjes van onder andere Leiden zien. Dat doet hij natuurlijk op de fiets!De organisatie van Meimaand Fietsmaand is in handen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, de Nederlandse Toer Fiets Unie, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Het goede doel is dit keer de KWF Kankerbestrijding. Meer informatie over de Fietsmaand is te vinden op www.meimaandfietsmaand.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×