foto:PR

Muziek om vrijheid te vieren: Di Gojim- 15 jaar Nederklez

Ruim 15 jaar geleden verdiepte Di Gojim zich in de toen nog onbekende Jiddische klezmermuziek. De mannen van dit sextet ontwikkelden hun eigen variant op basis van de traditionele mix van Oost-Europese volksmuziekstijlen, Zigeuner- en Joodse muziek: ‘Nederklez’. Hun muziek is meer eigentijds en iets minder nostalgisch. Ivo de Wijs, Robert Long en Herman Pieter de Boer schreven prachtige teksten voor Di Gojim. Uit alle voorgaande programma’s zijn de meest ontroerende, humoristische en vrolijke liederen en dansen samengevoegd tot dit theatrale concert: ‘ Muziek om de vrijheid te vieren’.

Het sextet bestaat uit: Jaap Mulder, Eric Roelofsen, Jacob Sijtsma, Joris van Beek, Sjaak van der Reijden en Vincent Knaven.

Datum: 5 mei, aanvang: 20.15 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 071-516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl 

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×