25.000 euro voor onderzoek extra depotruimte Archief

Het College van B & W stelt de raad voor 25.000 euro vrij te maken voor een vooronderzoek dat moet leiden tot extra depotruimte voor zowel het Regionaal Archief Leiden als het Stedelijk Museum de Lakenhal. Beide Leidse instellingen kampen al jaren met een groot tekort aan opslagruimte. Gezocht wordt nu naar een ruimte in of buiten Leiden. Dat kan koop, huur of huurkoop zijn en mogelijk wordt er samenwerking gezocht met nog andere instellingen, die gebruik maken van hetzelfde pand waardoor de kosten gedrukt kunnen worden.   

Verschillende varianten moeten onderzocht worden. Waar kan dat depot komen, wat moet dat kosten, en wat is voor de gemeente de beste oplossing: kopen, huren of huurkoop.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×