Lenferink verbolgen over investeerder Bolk

“Nou heb ik toch zowel in Arnhem als in Leiden behoorlijk wat ervaring met projectontwikkelaars, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik kwalificeer dit gedrag als buitengewoon onbehoorlijk.” dat zegt burgeeemster Henri Lenferink die zich behoorlijk heeft opgewonden over de irritante werkwijze van investeerder Bolk. Door afzonderlijke brieven te versturen aan verschillende wethouders, waarin hij beweerde dat collega-wethouders al toezeggingen hadden gedaan probeerde Bolk een voet tussen de deur te krijgen en de gemeente juridisch aan zich te onderwerpen. Ook bij Lenferink zelf kwam een brief binnen, waarin Bolk boter bij de vis wenste te zien. Geheel los van de werkwijze pasten de plannen van de firma KuBosport ook niet in het Leidse investeringsprogramma.      

Bolk had plannen voor een multifuctioneel sportcentrum in de Kikkerpolder en de voetbalvelden nabij de Haagsche Schouwweg.

Het College van B & W beantwoordt hiermee tegelijkertijd schriftelijke vragen van de CDA-raadsleden Jan Jaap de Haan en Abram Flippo, die wilden weten waarom Leiden een investering van 50 miljoen euro laat lopen. Lenferink antwoordt hierop dat de werkwijze hem sterk tegen de borst stuit en dat de investering niet past in de plannen. Waar dat bedrag van 50 miljoen vandaan komt is hem ook niet duidelijk. “Dat bedrag is een beetje mythisch geworden en raakt kant noch wal,” aldus een verbolgen Lenferink.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×