Gewonden na aanrijding onder invloed

De politie heeft zaterdagavond een automobilist aangehouden die na het gebruik van meerdere glazen alcohol en verdovende middelen, vond dat hij best aan het verkeer deel kon nemen. Het kwaad was toen echter al geschied. De 35-jarige Leidse automobilist passeerde op de Rietpolderweg een automobilist die op dat moment voorrang verleende aan een tegemoetkomende auto. De bestuurder van deze laatste auto reed langzaam door en werd frontaal geraakt door de verdachte. Beide inzittenden van de geraakte auto moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. De bestuurder, een 56-jarige Leidenaar, raakte buiten bewustzijn en liep gekneusde ribben op. Zijn vrouw brak haar schouder en enkele ribben en heeft nog meer inwendig letsel opgelopen. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het LUMC. De verdachte werd na controle in het Rijnlandziekenhuis aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×