Stenen voor Sint Pieter: lezing en rondleiding

Het historisch gebruik en de restauratie van natuursteen in de Pieterskerk zijn onderwerp van de lezing ‘Stenen voor Sint Pieter’. De heer Nijland zal daarnaast ook vertellen over de fossielen die te vinden zijn in de grafzerken in de Pieterskerk. Aansluitend is er een rondleiding. De lezing op zondag 13 mei is de laatste van een drietal lezingen, georganiseerd door de vrijwilligers van de Pieterskerk. De lezingen zijn bedoeld om antwoord te geven op veelgestelde vragen van bezoekers die de kerk in de loop der jaren kreeg. De heer Nijland is wetenschappelijk onderzoeker bij TNO te Delft. Hij verricht onderzoek op het gebied van aantasting en duurzaamheid van steenachtige materialen zoals natuursteen, metselwerk en beton onder andere ten behoeve van restauratie en onderhoud van gebouwen.

De lezing zal worden gehouden op zondag 13 mei in de bibliotheek van de Pieterskerk, ingang: Kloksteeg 16. Aanvang 14:00 uur. De kosten zullen 5 euro per persoon bedragen, te betalen bij binnenkomst. De lezing duurt ongeveer 1 uur, waarna u vervolgens rondgeleid wordt door de kerk. Na afloop is er koffie en thee, zodat u op uw gemak nog even na kunt praten. Er is slechts plaats voor 45 belangstellenden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×