Zwemwaterseizoen gestart

Het zwemseizoen is weer aangebroken. Daarom verstrekt de provincie, net als ieder jaar, actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit. Leidenaren maken gebruik van open zwemwater bij het Valkenburgse meer, de Kagerplassen, de Noord Aa en Vlietlanden. De zwemwaterwebsite en de zwemwatertelefoon zijn weer opengesteld. Er zijn meer dan 100 officiële zwemlocaties die regelmatig door de waterkwaliteitsbeheerders en de provinciale inspecteurs worden gecontroleerd. Daarbij staan herkenbare borden. Er is ook een nieuwe zwemwaterfolder met algemene informatie en adviezen.

Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot eind september. Als de waterkwaliteit of de aanwezigheid van bijvoorbeeld blauwwieren daartoe aanleiding geeft, neemt de provincie maatregelen. Dat kan een negatief zwemadvies of zelfs een zwemverbod zijn. Geldt voor een zwemlocatie een maatregel, dan staat bij die locatie een ander bord dan het gebruikelijke informatiebord. Daaronder hangt bovendien een informatiekastje met een toelichting over de reden van de maatregel.

Via www.zuid-holland.nl  biedt de provincie naast actuele informatie ook informatie per zwemlocatie, een kaart met de ruim 100 zwemlocaties, algemene informatie en adviezen. Een informatieve film laat zien wat er bij de betrokken instanties gebeurt. Dit jaar is er ook informatie in het Duits en Engels. Een e-mail sturen met een vraag over de zwemwaterkwaliteit kan via zwemwater@pzh.nl.  De zwemwatertelefoon (070-441 75 50) is tussen 8.30 en 16.30 uur te bellen voor vragen en het melden van gezondheidsklachten. Buiten kantooruren draait een informatiebandje. De zwemwaterfolder is te krijgen bij VVV’s, gemeentehuizen en bibliotheken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×