Kijfgracht gaat eigen woonomgeving deels zelf beheren

De bewoners van de Kijfgracht hebben een primeur. Zij zijn namelijk de eersten in Leiden die meer zeggenschap krijgen over de inrichting en het beheer van hun eigen woonomgeving. Aanstaande woensdagmiddag ondertekenen wethouder John Steeg en een bewoonster van de Kijfgracht, twee convenanten Beheer Openbare Ruimte. Hierin zijn afspraken tussen de gemeente en de buurtorganisatie vastgelegd over de onkruidverwijdering op verharding en het onderhoud van de plantenbakken. De gemeente ondersteunt de bewoners door gereedschap en andere benodigdheden te leveren.

Bovenstaande initiatief is onder meer mogelijk gemaakt door het Fonds Wijkinitiatieven en de districtsraden.Ondertussen hebben al drie andere bewonersorganisaties een verzoek tot een soortgelijk convenant ingediend. Dit zijn Oranjerie/Aloëlaan, Kampersteeg-Vliet-Ruime, Consciëntieplein en -straat en de Boissotkade. Ook een aantal burgerinitiatieven rond het beheer van groen en zwerfvuil, legt de gemeente binnenkort vast in convenanten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×