Oxfords bezoek in Leiden

Sinds gisteren verblijven er in de Sleutelstad ongeveer 45 bewoners uit Oxford, een zusterstad van Leiden. De delegatie bestaat uit burgemeester Jim Campbell en echtgenote, Lord Lieutenant Hugo Brunner, Raadslid Gill Sanders, stedenbandambtenaar May Wylie, leden van het stedenbandcomité, leden van het Royal British Legion (oud-strijders) en deelnemers aan een studiebijeenkomst. Twee van de gasten namen al deel aan de eerste atletiekuitwisseling in 1946. De leden van het comité en de oud-strijders werden gisteren in de 3-Octoberhal welkom geheten. Zij overnachten allemaal bij gastgezinnen. Vanavond neemt de delegatie deel aan de Dodenherdenking in de Marekerk en de stille tocht die daarop volgt. De burgemeester en de Lord Lieutenant (de vertegenwoordiger van koningin Elizabeth in het graafschap Oxfordshire) leggen een krans bij het vredesmonument bij Molen De Valk.

Aanstaande zondag arriveren nog tien gasten. Zij zijn ’s avonds aanwezig bij het diner van de verenigingen Vrienden van Oxford en Vrienden van Leiden.Op maandag en dinsdag nemen ambtenaren, politici en universitaire vertegenwoordigers uit beide zustersteden deel aan een seminar dat de afdeling Economische Zaken van de gemeente Leiden organiseert. Na het seminar vertrekken de deelnemers weer naar Oxford.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×