Politie Hollands Midden primeur vernieuwing automatisering

In het kader van het landelijke samenwerkingsverband Politie Nederland, gaan alle politiekorpsen werken met dezelfde computersystemen. Hollands Midden heeft de primeur. Het is het eerste korps dat het nieuwe systeem in gebruik genomen heeft. Tot op heden werken de korpsen allemaal met andere computertoepassingen. Dat komt de onderlinge samenwerking niet ten goede. Daarom is besloten één computersysteem te implementeren dat door alle korpsen gebruikt wordt. Dit maakt het uitwisselen van gegevens en onderlinge communicatie tussen de korpsen eenvoudig mogelijk. Alle korpsen krijgen de beschikking over dezelfe programma’s en informatie. Gegevens over verdachten en zaken die bij de politie bekend zijn, zijn dus voor alle korpsen gemakkelijk raadpleegbaar. Bovendien is het vernieuwen en aanpassen van de software veel minder kostbaar en tijdrovend.

Nog een voordeel van de vernieuwing is dat de mobiele apparatuur, zoals laptops, beter beveiligd wordt. De gegevens die iin deze apparatuur zijn opgeslagen, worden direct op de harde schijf geplaatst en zijn niet meer te lezen zonder invoering van een wachtwoord. Verder wordt er geen informatie meer op de desktopcomputers zelf opgeslagen. Alles wordt namelijk centraal bewaard, waardoor het stelen van een computer niet meer interessant is. Politiegegevens komen dus niet zonder meer in verkeerde handen terecht.Om het risico op computerstoringen te beperken, zijn er in deze regio twee aan elkeer gekoppelde rekencentra opgezet. Deze houden de applicaties draaiende en beheren alle opgeslagen informatie. Wanneer één van beide uitvalt, neemt de anderre het werk over. Het is de bedoeling dat in 2009 alle politiekorpsen gebruikmaken van de computeraanpassingen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×