'Water & Woeste Kunst' in Warmond

De vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond organiseert ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan een groot cultureel festival onder het motto: ‘Warmond: Water & Woeste Kunst’. Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het maken van een groot schilderij (vijf bij twee meter) door 21 kunstenaars uit Warmond en omgeving. Later op de dag zal dit schilderij worden geveild. Het idee voor het maken van het gezamenlijke schilderij is ontwikkeld door Judith Wouters en Olga Knotter van Het Kunstpaviljoen in Sassenheim. Het is de bedoeling dat 21 kunstenaars uit Warmond en omgeving, dus ook uit Leiden, een ‘Slag bij Warmond’ gaan leveren. Het festival vindt plaats op zaterdag 23 juni in Park Groot Leerust.

Iedere kunstenaar mag een oppervlakte van 70 bij 70 cm beschilderen. Zo ontstaan 21 mozaïeken, die samen het ‘megaschilderij’ gaan vormen. De opdracht is de doeken ‘aan elkaar’ te schilderen, zodat er eenheid ontstaat. Vooraf krijgen de kunstenaars daarom onderwerpkaartjes met verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld: emotie, water, blijdschap en golf . Het massale schilderen begin op om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Eerste penseelstreek door burgemeester

Burgemeester Schelberg van Teylingen zal worden gevraagd de eerst streek verf op het doek te zetten. Aan het eind van de dag wordt het ‘megaschilderij’ bij opbod, onder regie van het veilinghuis ‘Onder de Boompjes’ uit Leiden, verkocht. Ook andere kunstwerken zullen onder de hamer komen. Van de opbrengst van elk mozaïekdeel gaat 75% naar de betreffende kunstenaar en komt de overige 25% ten goede aan een theaterproject dat de vereniging Het Oude Raadhuis in voorbereiding heeft voor de schooljeugd. Het evenement zal worden afgesloten met muziek en de uitreiking van de ‘Warmond, Water en Woeste Kunst’- prijs voor de kunstenaar, die zich tijdens de manifestatie het opmerkelijkst onderscheiden heeft.

Aanmelden

Iedere kunstenaar uit Warmond en omgeving kan zich voor de ‘Slag om Warmond’ aanmelden bij: Judith Wouters & Olga Knotter van Het Kunstpaviljoen. Adres: Theater ’t Onderdak 1 etage/ruimte 13, J.P. Gouverneurlaan 40a, 2171 ER Sassenheim. Telefoon: 06270160 46 of 06-19920738. Email: info@hetkunstpaviljoen.nl

De deelnemers krijgen ruim tevoren een uitnodiging om gezamenlijk de spelregels te bespreken. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-, inclusief doek en acrylverf. Dit bedrag dient uiterlijk 1 juni a.s. overgemaakt te worden naar bankrekening 5676809 t.n.v. vereniging Het Oude Raadhuis te Warmond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×