Zweeds weekend en plantenmarkt in Leidse Hortus

Deze keer zal de jaarlijkse plantenmarkt in de Leidse Hortus Botanicus een Zweeds tintje krijgen. Dit in het kader van het 300 – jarig bestaan van Linnaeus. De Zweedse botanicus was tussen 1735 en 1738 een regelmatige bezoeker van de Leidse Hortus. De extra feestelijke en fleurige plantenmarkt wordt daarom omlijst met klederdrachten, zang, dansmuziek en verhalen uit Zweden. Er zullen meerdere kwekers op de plantenmarkt aanwezig zijn, waaronder René Zijerveld. Hij is gespecialiseerd in bolgewassen en zal planten aanbieden, die in Zweden voorkomen of daar populair zijn. Misschien lukt het hem ook om een aantal exemplaren van Linnaea borealis mee te nemen; het Linnaeusklokje uit Lapland, dat zeer moeilijk te kweken is.

Naast Zweedse planten wordt er een keur aan bijzondere soorten uit het Plantenriijk aangeboden: vaste planten, vetplanten, exotische gewassen, zomerbollen, vleesetende planten, kleine Ginkgo boompjes, bonsai en een bijzonder assortiment Hosta’s. Voor ieder wat wils en voor elke tuin of balkon is er wel een aanwinst te vinden.

Moederdag

Voor wie nog een moederdagcadeautje zoekt biedt de plantenmarkt veel mogelijkheden. Naast de diverse planten zijn er ook sjaals uit Bali en plantaardig geverfde wollen en linnen truien en vesten te koop. Ook worden er kettingen en armbanden met bontgekleurde kralen van keramiek en steen aangeboden.

Data: 12 en 13 mei, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.hortusleiden.nl

Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×