Helmert Woudenberg in zijn rol als Pim Fortuyn, foto: Clemens Boon

Pim Fortuyn, een markante persoonlijkheid ontrafeld

Gisteren was het precies vijf jaar geleden, dat Pim Fortuyn werd vermoord in het Mediapark in Hilversum. Fascinatie voor deze generatiegenoot vormt voor acteur Helmert Woudenberg de aanzet om in de huid te kruipen van Fortuyn, die veel maatschappelijke reacties opriep. Woudenberg stapt in deze rol, omdat dit volgens hem, de beste manier is om te begrijpen hoe Fortuyn in elkaar zat. Het resultaat is een spannende monoloog van een onovertroffen acteur, met een onverwachte uitkomst.

‘Fortuyn’ is het verhaal van een jongetje uit Velsen, dat tegen de waarschuwingen van zijn moeder in, toch de politiek in ging. Wat gaf aanleiding tot zijn optreden in de politiek?

Woudenberg onderzoekt vooral de persoonlijke ontwikkeling van zijn personages. Net als in zijn eerdere solo’s zoals Jezus en De zonen van Jacob. Woudenberg neemt nooit een standpunt in en geeft ook geen oordeel; hij ’is’ de persoon.

Voorstelling: 9 mei, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen op: 071-5124890 of via de website: www.laktheater.nl

LAK theater, Cleveringaplaats 1, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×