Corrie de Mol krijgt haar lintje opgespeld door burgemeester Lenferink.

Schenking aan dierenasiel door Kids for Animals

Dierenasiel Stevenshage heeft van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming, 1000 euro toegezegd gekregen. Het geld zal in eerste instantie worden gebruikt voor een behendigheidsparcours voor asielhonden, wat er overblijft is voor de opvang van de dieren. De gift is het gevolg van een initiatief van vier basisscholen in Zoeterwoude die een ‘kindergemeenteraad’ in het leven riepen. Stevenshage was één van de goede-dieren-doelen die ieder een spreekbeurt voor de kinderen heeft gehouden. Vervolgens besliste de ‘kindergemeenteraad’ aan welk goed doel de 1000 euro geschonken zou worden. Gekozen werd voor de Dierenambulance Zoetermeer, een woordvoerder van Kids for Animals bood vervolgens namens de Dierenbescherming ook de andere goede doelen 1000 euro aan, waaronder dierenasiel Stevenshage.

Niet alleen de gift gaf reden tot een vreugdedansje in het asiel. Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op 27 april werd de 54-jarige Corrie de Mol-van der Plas in Leiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwilligerswerk. De Katwijkse was ruim 23 jaar penningmeester tot ze vorig jaar afscheid nam. “De onderscheiding is meer dan verdiend”, vindt bestuursvoorzitter Marten Schreuder. “Wat zij jarenlang voor Stevenshage heeft gedaan, is geweldig. Zonder giften en de inzet van vrijwilligers zou ons asiel niet kunnen bestaan.”, Aldus Schreuder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×