Leidenaar betrokken bij treinbekogeling

Afgelopen zondag is een trein met Ajax-fans beschadigd, toen deze doelbewust werd geraakt door een steen. Het incitent vond plaats op het Goudse station Goverwelle. Zes jongens van 14, 15 en 16 jaar, waarvan er minstens één afkomstig is uit Leiden, hadden hier met elkaar afgesproken. Zij wisten dat er een supporterstrein langs zou rijden, opweg naar de KNVB-bekerfinalein in de Kuip. Om te provoceren zwaaiden zij onder andere met een Palestijnse vlag naar deze trein. Maar daar bleef het niet bij. Rond 14.30 uur kreeg de politie namelijk de melding dat een aantal ruiten van de trein was gesneuveld, doordat deze werd bekogeld door stenen. Hierop hield de politie het zestal aan.

De relschoppers gaven tijdens verhoren aan, dat zij aanvankelijk niet van plan waren de trein te bekogelen. De politie sluit niet uit dat er nog meer medeplichtigen worden opgepakt. Wanneer duidelijk is wie de daadwerkelijke stenengooiers zijn, willen de NS de veroorzaakte schade op hen verhalen. Zij spreken van onacceptabel, idioot gedrag. Ook de spoorwegpolitie is zeer verbolgen en noemt het gebeurde zelfs spoorwegcriminaliteit. Onlangs nog kwam een 72-jarige vrouw om het leven toen haar auto door een gegooide steen werd geraakt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×