Trek er op uit op Polderdag

Op Hemelvaartsdag (17 mei) vindt voor de tiende keer de jaarlijkse Polderdag plaats in het Land van Wijk en Wouden, dat het gebied tussen Den Haag, Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer beslaat. Iedereen die zin heeft om er op uit te trekken in de polder, kan dan deelnemen aan drie fietstochten, drie nordic walking routes en een polderwandeling onder begeleiding van een gids. De tochten voeren langs monumentale boerderijen, weilanden met koeien en nog veel meer moois. Onderweg is er in het kader van het thema ‘Polder in beweging’ van alles te beleven. Zo laten boeren en tuinders onder andere zien hoe zij rozen kweken, hoe zij boerenkaas maken en hoe koeien tegenwoordig met robots worden gemolken. Vrijwilligers tonen hoe zij wilgen knotten en weidevogels beschermen.

Ook zijn er muziek- en dansoptredens. Sportievelingen kunnen deelnemen aan poldersporten als touwtrekken. Natuurlijk zijn er allerlei streekproducten te koop. Wie een mooie foto van de Polderdag maakt, dingt mee naar een prijs in de fotowedstrijd. De Polderdag vindt plaats tussen 10.00 en 14.00 uur en deelname kost 2 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis meedoen. Op www.polderdag.nl  is uitgebreide informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×