Shakuhachi, Japans fluitspel bij Boeddha’s

Kees Kort bespeelt de Shakuhachi en treedt met zijn rustgevende fluitspel regelmatig op in Museum Volkenkunde. Vooral op zondagen zoekt hij een plekje bij de Boeddha’s in de Japanzaal. Met zijn vloeiende klanken dompelt hij de hele zaal een uur lang in een bijzondere muzikale sfeer. De Shakuhachi is een fluit van een lange bamboestengel met gaten erin, die vroeger vooral door Japanse monniken werd bespeeld. Sinds de 19de eeuw zijn er ook meer ‘wereldlijke’ muziekstukken gemaakt voor de Shakuhachi. Binnen de ‘New Age’ sfeer zijn deze meditatieve klanken erg populair geworden.

Zondag 20 mei van 12.00-13.00 uur. Meer info: www.volkenkunde.nl

Rijksmuseum van Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×