Levertraan, Boldoot en testikelophouders

Drogisterij Boerhaave bestaat 100 jaar. In Museum Boerhaave is een kleine tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van dit ‘eeuw-oude’ Leidse familiebedrijf. Foto’s en documenten van de huidige eigenaar Har Walenkamp en zijn voorouders laten zien hoe het bedrijf zich van generatie op generatie heeft ontwikkeld. Daarnaast zijn allerlei benodigdheden voor de eigen medicijnproductie te zien, zoals maatbekers, vijzels, een balans met gewichtjes en een pillenplankje. Levertraan en Boldoot (4711 van Oma), maar ook minder bekende producten zoals zachte teercapsules en een ‘suspensoir’ – een mooi woord voor een testikelophouder – zijn voorbeelden uit het oude assortiment van de drogisterij. Natuurlijk kan de ‘gaper’ niet ontbreken.

Ook de nostalgische geëmailleerde metalen en kartonnen reclameborden uit de jaren ’50 zijn er te bewonderen naast een serie Keulse potten. Mooie, kleine glazen flesjes werden gebruikt voor de opslag van ingrediënten en eindproducten.

De tentoonstelling loopt tot en met 7 oktober. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×