Sterrenhemel op vakantie

Tijdens de vakantie zijn de meeste mensen zich meer bewust van de imposante sterrenhemel boven hun hoofd dan anders. Op de Camping in Nederland of in het buitenland, op het terras van het vakantieappartement, het lijkt alsof er overal meer sterren te zien zijn dan hier in Leiden. En dat klopt: Door al het licht van onze drukke randstad en niet te vergeten het licht van de kassen in het Westland, zijn de sterren en hemellichamen hier niet zo goed zichtbaar. Bij de Leidse Sterrewacht kan men ‘de weg aan de hemel’ leren kennen en zo op vakantie goed beslagen ten ijs komen.

Er wordt uitgelegd hoe simpele sterrenkaarten werken en men leert om nog meer plezier te hebben van prismakijker en fototoestel. Ook zijn de kijkers van de Sterrewacht te bezoeken, waar men bij helder weer doorheen kan kijken.

Donderdagavond 24 mei. De avond begint om 20.00 uur precies en duurt tot ongeveer 10.30 uur. Aanmelden via de website: www.leidsesterrewacht.org of door een mail te sturen naar: AvondjeSterrewacht@gmail.com

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×