Het einde van de regenboog: Paul de Leeuw & Simone Kleinsma

De theatervoorstelling ‘Aan het einde van de regenboog’ laat de trieste, maar intrigerende nadagen van de wereldberoemde Hollywoodster Judy Garland zien. Het verhaal speelt zich af in Londen, 1968. Garland, overtuigend neergezet door Simone Kleinsma, staat aan de vooravond van een serie comeback-concerten. Het verleden van mislukte huwelijken, zelfmoordpogingen en al haar verslavingen lijkt Garland achter zich te hebben gelaten. Maar schijn bedriegt en haar verleden blijkt een te pijnlijke herinnering. Garland is werkelijk aan het einde van de regenboog gekomen, een liedje uit haar jeugd, toen zij als ‘kindsterretje’ de hoofdrol speelde in ‘The Wizard of Oz’. Toch spreidt ze nog één keer haar vleugels en wil ze vliegen. Haar toegewijde pianist Anthony, gespeeld door Paul de Leeuw en verloofde en manager Mickey staan klaar om haar op te vangen.

Vorig jaar maakte Simone Kleinsma furore met haar oeuvre van haar interpretatie van Doris Day. Dit jaar kruipt zij in de huid van de Hollywood Diva Judy Garland.

Spel: Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Kees Boot en vele anderen – tekst: Peter Quilter – regie: Paul Eenens. Meer info: www.toneel.nl

Voorstellingen: 24 en 25 mei, aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop:071 – 516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×