Nieuwe vlet Leidse ReddingsBrigade gedoopt

Morgen wordt de nieuwe bondsvlet van de Leidse ReddingsBrigade (LRB) gedoopt en in gebruik genomen. De LRB beschikt sinds 1999 al over een Duarry Master 400 die in de zomer wordt ingezet voor de bewaking van verschillende wateren. De brigade zal de nieuwe vlet met name inzetten bij het geven van vaaroopleidingen en het varend redden van drenkelingen. Verder wordt er in de toekomst een rampenteam opgezet, waarvan de aanwinst ook deel zal gaan uitmaken. Maar natuurlijk kan hij ook assisteren bij onder andere het surveilleren tijdens evenementen in de binnenstad en op de buitenwateren.

De boot is voorzien van een 15 pk 4 takt motor met elektrische start van Suzuki. Zorg en Zekerheid heeft het vaartuig gesponsord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×