Leidse Draaiorgeldag groot succes

De negende Leidse Draaiorgeldag is afgelopen zaterdag een groot succes geworden. De meer dan 20 draaiorgels in alle soorten en maten werden bekeken door duizenden bezoekers. Door de weersomstandigheden kwamen de orgels buiten te vervallen, maar in de Hooglandse Kerk zorgden de orgels voor een prachtige ambiance. Hans Duyvendak won de compositiewedstrijd voor het draaiorgel met zijn stuk geïnspireerd op de Leidse Kruitramp van 1807, hij ontving 100 euro en een cd met een opname van zijn eigen stuk.

Opname van de winnende compositie: Winnende compositie Draaiorgeldag 2007.

Gezien de grote belangstelling voor de compositiewedstrijd en het hoge niveau van ook de andere inzendingen krijgt de compositiewedstrijd voor het gamma Mortier orgel volgend jaar een vervolg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×