Wethouder neemt ijkpunten officieel in gebruik

Wethouder Raymond Keur heeft gisteren zes ijkpunten in gebruik genomen op de in totaal zeven looproutes die de afgelopen 14 jaar door de Leiden Road Runners Club zijn uitgezet. Het gaat hier om gemarkeerde stukken van precies een kilometer, waarop een loper ondermeer zijn vorderingen kan meten. Het doel van de routes is om de ongeorganiseerde hardloper veilige trainingsroutes te bieden, ze moeten onder andere goed verlicht zijn, zo min mogelijk bochten hebben en voornamelijk door bebouwd gebied lopen.De eerste vijf looproutes, in Zuid-West, de Mors, Stevenshof, Professoren- en Burgemeesterswijk en het Centrum, werden in 1993 in gebruik genomen door de toenmalige burgemeester Cees Goekoop.

IJkpunten

In een aantal van de looproutes zijn ijkpunten aangegeven. Op deze trajecten van precies een kilometer is elke honderd meter aangegeven. Ze kunnen dus gebruikt worden als test om te kijken hoe het met de conditie staat, maar ook voor korte snelheidstrainingen. De ijkpunten zijn te vinden langs de Rijndijk, Plesmanlaan, Kanaalweg, Voorschoterweg, Wassenaarseweg en Broekweg.  De looproutes zijn te vinden op de website <u>www.lrrc.nl</u> .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×