Mary Beystraat feestelijk geopend

23

Komende vrijdag wordt in Leiden de Mary Beystraat feestelijk geopend. De straat, vernoemd naar de Zangeres Zonder Naam, werd door de gemeente in alle stilte voorzien van een naambord. In eerste instantie was het niet de bedoeling om de straat feestelijk te openen. Daarom nam Willem Bey, neef van de zangeres, het voortouw, hij zocht contact met de Leidse ondernemer Aad van Leeuwen, deze riep de familie Bey bijeen en met elkaar werd besloten de straat groots te openen. Voormalig Leids wethouder Alexander Pechtold en Johnny Hoes, de ontdekker van Mary Bey, hebben zich bereid verklaard de straat te openen. Zij komen aanstaande vrijdag naar Vlietpoort, waar de Mary Beystraat is gelegen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur – Verzamelen in Vlietpoort in de Mary Beystraat. Vlietpoort ligt aan de Voorschoterweg, tegenover het gebouw van het Leidsch Dagblad/Witte Weekblad/Het op Zondag. Het Smartlappenkoor Leedvermaak zal met de aanwezigen een aantal liedjes zingen.

19.15 uur – Onthulling Mary Beystraat door: Alexander Pechtold, Johnny Hoes en Willem Bey.

19.30 uur – After-party in het clubgebouw van GHC (100 meter lopen van de Mary Beystraat) m.m.v. Wies Cavé, Leidse Kees, Wesley Klein, Mark Rijs, Danny Plezier, Adam en Marco en Sjannie.

Delen

23 reacties

 1. Het eerste voorstel om een straat te noemen naar Mary Bey was Bernard Stöxen van LWG in 1988. Maar dat werd toen door de verantwoordelijk wethouder afgewezen, omdat Leiden geen straten wilde noemen naar nog levende personen. Die wethpouder was Bordewijk, inmiddels dus ook oud-wethouder. Het ligt dus voor de hand beide heren ook te laten deelnemen. Overigens mag de gemeente ook wel wat familiaire aandacht geven aan de Kleibrinkstraat. Diens kinderen weten nog steeds van niets!

 2. Niet ver hier vandaan is een straatje zo klein , het is eigelijk niet meer dan een steeg.,toch mag ik zo graag in dat straatje daar zijn , al is het er nu stil en zo leeg.Ik ben in dat steegje geboren

 3. wie zijn e-mail bekend maakt , stuur ik het liedje en is automaties ook mijn e-mail bekend ..herman.

   

 4. gewoon belachelijk om er een straat naar te vernoemen

  zo goed was ze niet voor andere mensen,en zeker niet voor haar Fam.

  Haar zus die in de merenwijk woonden en die nog beter zong dan zij,heeft ze gewoon laten barste toen zei helemaal dement was.Terwijl die zus elke dan om marie schreeuwde.

  En als ze eens op moest treden voor een ernstig zieken,vroeg ze zo verschrikkelijk  veel geld,dat de mensen dat niet op konden brengen.

  Dan kan je een voorbeeld nemen aan Frans Bouwer.

  Die gaat tenminste belangeloos naar zieken mense en kindere toe,en dat deed zei echt niet.

  En veel liedjes zijn gewoon gepikt van Willie Derby

  Dit wilde ik toch even kwijt

   

 5. ria van haasteren op

  ik zou heel graag het liedje ontvangen

  hartstikke leuk

  ik zit zelf in leedvermaak en ben er dus bij vrijdag

 6. Bep weet nu wat mijn echte naam is . en ik ben bekender als peter Labruere dus echt Leids ., mijn schuilnaam is herman… mijn echtenaam is..????????dat weet bep

 7. Beste Bep zat net te denken dat een grens niet het einde is maar een lijn of streep…

 8. Hallo Herman,

  Ik wil je liedje graag krijgen, mijn  email ottootjes@zonnet.nl.

  En vrijdag ben ik en mijn koormaatjes ook van de party want wij komen zingen.

  Groetjes Ria Otto.

 9. Hoe Mary ook geweest is voor de buitenwereld, (anna) heeft niets met het openen (eerbetoon) van de straat te maken. Het is een eerbetoon voor wat ze heeft gedaan in haar muziek voor de mensen, en wat ze heeft betekend met teksten voor vele mensen. Familieperikelen staan buiten de muziekprestaties, toch?

  Voor de bezoekers die komen, heel veel plezier op deze gezellige dag gewenst!

  Henk Bey

  (http://www.jerrybey.nl) (http://www.zangereszondernaam.nl)

   

 10. Stralende Sterren op

  Wij vinden het heel goed dat een straat naar haar is vernoemd,ze heeft het verdient.

  Dini en René

  Stralendesterren.nl

 11. Stralende Sterren op

  Wij vinden het heel goed dat een straat naar haar is vernoemd,ze heeft het verdient.

  Dini en René

  Stralendesterren.nl

 12. Als webmaster en internet-radioman op http://blog.seniorennet.be/78toeren/

  stuur ik jullie, stad, familie en vrienden, de gelukwensen vanuit Belgisch Limburg voor deze bijzondere en waarderende gebeurtenis voor Mary Bey die zo’n 9 jaren geleden van ons afscheid nam maar nu met haar gekende gkimlach zal toekijken op de viering van waar ze ook moge verblijven. 
  Ooit was ze met haar (zieke) man, hier in het Belgische Herk-de-Stad (nabij Hasselt) onze gast voor een optreden naast Marty, Mieke, Blue Diamonds, Gert & Hermien en de toen jeugdige DJ Peter Koelewijn…
  Herinneringen van toen die we nu in haar straatje kunnen ophalen.
  Verleden jaar stond Johnny Hoes hier nog op het podium en haalde heel wat herinneringen op van toen boven.
  Mooi…  Wie weet kan ik vrijdagavond Leiden niet missen ? Ook al is het enkele uurtjes rijden.

  Voorzitter Gilbert en het ganse web- en radioteam.
  Alvast bedankt voor de uitnodiging.

 13. Ik heb 40 platen van jerry en 25 platen van jerry en mary en 205 platen van mary alleen , op mp3 gezet van de orgineele singels en lp’s , maar het had wel op zijn plaats geweest als dat straatje “MARY en JERRY BEYSRAAT” was vernoemt. denk maar allen dat het plaatje “Het Steegje”wel het eerst is gezongen door jerry in 1961 en mary zong het in 1966 en dan ook niet te vergeten het plaatje van jerry”BUSLIEDE”die echt over leiden gaat. maar ieder zijn eigen smaak ik hoor liever jerry en mijn wederhelft liever Mary…

 14. Lieve Mensen,

  Ik las net, dat er iemand schrijft, dat Mary helemaal niet zo lief en aardig was, waarom schrijft u dat? En waarom mag er geen straat naar Mary vernoemt worden? Sorry, maar met familieperikelen heeft een buitenstaander absoluut niets mee te maken! Mary heeft met maar muziek en teksten heel wat mensen opgevrolijkt en getroost en onze stad Leiden toch maar mooi groots gemaakt, zoals sommige Amsterdamse volkszangers dat deden in de Jordaan. Nou Mary, alle lof en niets anders dan goeds over je, ik geniet afentoe heel erg van je, door je muziek te draaien en uiteraard ook samen met je broer Jerry, waar ik ook stapel op ben! Mary, je verdient het, een Mary Beystraat!!!! Misschien eerdaags een Jerry Beystraat, voor mij mag het!!

  Vriendelijke Groeten van Ruud en Trieneke Koet, Leiden.

   

   

 15. Ik zou dolgraag  het zeer oude liedje willen ontvangen   waarvoor bij voorbaat mijn dank.

   

 16. Van harte bedankt voor de twee  gezongen liedjes “Het steegje”

  Eindelijk het stukje uit mijn jeugd terug.

   

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline