Mary Beystraat feestelijk geopend

Komende vrijdag wordt in Leiden de Mary Beystraat feestelijk geopend. De straat, vernoemd naar de Zangeres Zonder Naam, werd door de gemeente in alle stilte voorzien van een naambord. In eerste instantie was het niet de bedoeling om de straat feestelijk te openen. Daarom nam Willem Bey, neef van de zangeres, het voortouw, hij zocht contact met de Leidse ondernemer Aad van Leeuwen, deze riep de familie Bey bijeen en met elkaar werd besloten de straat groots te openen. Voormalig Leids wethouder Alexander Pechtold en Johnny Hoes, de ontdekker van Mary Bey, hebben zich bereid verklaard de straat te openen. Zij komen aanstaande vrijdag naar Vlietpoort, waar de Mary Beystraat is gelegen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur – Verzamelen in Vlietpoort in de Mary Beystraat. Vlietpoort ligt aan de Voorschoterweg, tegenover het gebouw van het Leidsch Dagblad/Witte Weekblad/Het op Zondag. Het Smartlappenkoor Leedvermaak zal met de aanwezigen een aantal liedjes zingen.

19.15 uur – Onthulling Mary Beystraat door: Alexander Pechtold, Johnny Hoes en Willem Bey.

19.30 uur – After-party in het clubgebouw van GHC (100 meter lopen van de Mary Beystraat) m.m.v. Wies Cavé, Leidse Kees, Wesley Klein, Mark Rijs, Danny Plezier, Adam en Marco en Sjannie.

Leiden mary


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×