Tentoonstelling Theo van Doesburg en De Stijl

Het is nu 90 jaar geleden dat Theo van Doesburg het tijdschrift De Stijl oprichtte. Ter gelegenheid van deze 90e verjaardag, organiseert RAP Architectuurcentrum een tentoonstelling die geheel in het teken staat van de gedreven en idealistische kunstenaar, architect, schrijver en typograaf, en zijn tijdschrift. De tentoonstelling wordt op vrijdag 25 mei om 17.00 uur feestelijk geopend door Doris Wintgens Hötten, conservator bij Stedelijk Museum de Lakenhal en is tot en met 1 juli van woensdag tot en met zaterdag te bewonderen. De tentoonstelling laat onder meer zien, hoe Van Doesburg samenwerkte met belangrijke architecten en kunstenaars. Ook wordt zijn veelzijdigheid ruimschoots belicht. Hij was naast kunstenaar en architect, immers ook dichter en schrijver.

Vanaf 7 juni wordt de tentoonstelling opgeluisterd door opnames van voordrachten, die worden gehouden tijdens de jaarlijkse poëziemanifestatie van Stichting TEGEN-BEELD. Deze manivestatie is namelijk geheel gericht op Van Doesburg en zijn tijdgenoten. Verder houdt kunsthistoricus Max Put tijdens het Architectuurcafé van woensdag 31 mei een lezing over de invloed van de Stijlbeweging op de hedendaagse architectuur. Hij legt hierbij het accent op Leiden en omgeving. De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in het RAP Architectuurcentrum. Iedereen is van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling, de tentoonstelling zelf en natuurlijk de lezing. Het RAP Architectuurcentrum is te vinden aan Nieuwstraat 33.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×