Theaterstuk Neurotransmitter in Vrijplaats

Op vrijdag 18 mei en zaterdag 19 mei wordt in de Marinus van der Lubbe zaal, in Koppenhinksteeg 2b, het theaterstuk “Neurotransmitter” opgevoerd. Het is een semi-wetenschappelijk theaterstuk waarin de werking van onze hersenen onder de loep genomen wordt. De regie is van Jessica Huf. Het stuk handelt over miscommunicatie en is gebaseerd op de vele theorie├źn die bestaan over de werking van neurotransmitters.

Sinds jaar en dag houdt de werking van de hersenen de mens bezig. Eigenlijk is alles wat mensen doen, denken, en voelen  een gevolg van een proces in de hersenen. Tijdens dat proces verplaatsen actieve stofjes die neurotransmitters genoemd worden, zich over het enorme netwerk van zenuwcellen waar de hersenen uit bestaat. Aan de uiteinden van alle delen van dat netwerk bevinden zich receptoren. Wanneer de receptor de neurotransmitter ontvangt, is er sprake van een signaaloverdracht. Zo’n signaal zorgt er vervolgens voor dat wij in een bepaalde gemoedstoestand raken. De voorstelling is gratis toegankelijk en start om 20:30 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×