Daan Sloos stelt Poolse homoseksualiteit aan de orde

Raadslid voor Leiden Leefbaar, Daan Sloos, heeft in de raadsvergadering van dinsdagavond de weinig benijdenswaardige positie van Poolse homoseksuelen aan de orde gesteld. Onlangs werd een demonstratie in Polen verboden en maar liefst 60 % van de Polen is homo’s liever kwijt dan rijk. Omdat Leiden een stedenband onderhoudt met de Poolse stad Torun heeft Sloos er bij burgemeester Lenferink op aangedrongen dat hij in zijn contacten met het gemeentebestuur van Torun meer moet doen om het Nederlandse standpunt inzake gelijkberechtiging van homoseksuelen over het voetlicht te brengen. Lenferink zegde toe dat te doen maar haastte zich te zeggen dat dit onderwerp meer op zijn plaats is in de Tweede Kamer en in Europees verband, wat volgens hem overigens ook al gebeurt.     

Ook het COC Leiden is actief in Torun is zal worden gesteund vanuit Leiden. Lenferink is er trouwens van overtuigd dat de burgemeester van Torun zich zeer tolerant ten opzichte van homoseksuelen opstelt.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×