Kleine stoelendans in gemeenteraad

In de Leidse gemeenteraad heeft een kleine zetelverandering plaatsgevonden. Fractievoorzitter voor de PvdA, Marije van den Berg, nam dinsdagavond haar zetel weer in die tijdens haar zwangerschpasverlof werd ingenomen door Robert Jan van Ette. Namens de raad werd zij wederom welkom geheten door de nestor van de raad, Daan Sloos. Hoewel niets uitgesloten kan worden is Van den Berg niet van plan in deze raadsperiode een derde kind ter wereld te brengen. Zij ontving een kleefdraak voor haar dochtertje Rosan.     

Alfred van der Klis (VVD) nam dinsdagavond afscheid van de raad. Hij kan de drukke raadswerkzaamheden niet langer combineren met zijn dubbele studie rechten en filosofie. Wel blijft hij actief in het zogenaamde Team Leiden dat zich inzet voor Leidse goede doelen en nu al 4000 euro heeft binnegehaald. Zijn zetel wordt nu ingenomen door duo-raadslid Krijn Boddé. Diep in de nacht konden de twee vanwege de tumultueus verlopende raadsvergadering pas de hand geschud worden en kon er een drankje op genomen worden.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×