'Musical Noir' met knipoog naar Hollywood in jaren '40

Triade Musical Producties zal het LAKtheater omtoveren tot een spannend filmscenario uit de jaren ’40 met de musical: ‘City of Angels’. Het publiek wordt meegevoerd naar Hollywood in de hoogtijdagen van de detectivefilm met illustere figuren als Sam Spade en Philip Marlowe. Gleufhoeden, whisky en vrouwen, die net zo mysterieus als knap zijn, wervelen over het toneel. ‘City of Angels’ – niet te verwarren met de gelijknamige film – is een ‘musical noir’, met een stevige knipoog naar de grote Hollywood films uit die tijd. De muziek, gecomponeerd door Cy Coleman, is een vlotte mix van showjazz, en Hollywood filmmuziek. De bezetting van ‘City Of Angels’ bestaat uit jongeren tussen de 18 en 30 jaar, waarvan het merendeel uit de regio Leiden komt. Zij zijn na een intensieve auditie afgelopen najaar geselecteerd.

Het verhaal gaat als volgt: ‘City of Angels toont twee werelden, die van Stine en die van Stone. In opdracht van producer Buddy Fiddler schrijft Stine het script voor een detectivefilm. Stone is de detective die de hoofdrol speelt in Stines script. Stone raakt steeds meer ten prooi aan intriges en manipulaties. Maar ook Stine ontkomt daar niet aan. In zijn poging aan de wensen van de producer te voldoen, herschrijft hij scène na scène, terwijl hij het gevoel heeft dat met elke aanpassing het script minder sterk wordt. De grens tussen de werelden van Stine en Stone vervagen steeds meer. De karakters in de film vertonen steeds meer trekjes van de mensen die Stine in de ‘echte’ wereld ontmoet. Vlak voor de pauze komt de uitbarsting, als Stone in opstand komt tegen zijn schepper Stine’.

Jong talent

Stichting Triade Musical Producties is in 2002 opgericht om getalenteerde jongeren de kans te bieden podiumervaring op te doen en om hen te prikkelen hun talenten verder te ontwikkelen. Voor iedere productie houdt Triade opnieuw audities. Meer info: www.triade-musical.nl

Voorstellingen: woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni, aanvang 20.30 uur; 2 juni ook om 13.30 uur. Reserveren: 071 512 48 90 of via de website: www.laktheater.nl

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, LEIDEN

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×