Lijbrandt Telecom weigert kabel-doorgifte Sleutelstad FM

Casema-concurrent Lijbrandt Telecom weigert Sleutelstad FM door te geven aan haar kabelabonnees. Dat heeft de kabelexploitant afgelopen week laten weten. Als reden geeft Lijbrandt niet over een antenne te beschikken om de uitzendingen te ontvangen. Een alternatief wordt niet geboden. Sleutelstad heeft Lijbrandt nu verzocht aan te geven hoe het signaal kan worden aangeleverd. Ook heeft Sleutelstad FM het Commissariaat voor de Media verzocht in te grijpen, aangezien Lijbrandt stelselmatig weigert om (nieuwe) zenders door te geven. In Leiden zijn veel verzorgingstehuizen via Lijbrandt op de kabel aangesloten. Ook de studentenwoningen van SLS Wonen maken gebruik van deze kabelaanbieder.

Het verzoek van Sleutelstad FM aan Lijbrandt kwam na het besluit van de Programmaraad Rijnland Bollenstreek (PRRB) om de zender een plek op de kabel te geven. De PRRB startte onlangs een handhavingsprocedure bij het Commissariaat voor de Media aan tegen Lijbrandt Telecom, omdat ook eerdere adviezen niet werden doorgevoerd. Daardoor blijven kijkers verstoken van verschillende radio- en televisiezenders. Het niet doorgeven van Sleutelstad FM betrekt de PRRB nu ook bij deze procedure.

Advertentie

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×