Pim Fretz (L) van DZB Leiden speldde Koos Brussee zaterdag de zilveren gedenkspeld van de gemeente Leiden op.

Speldje voor kattenverzorger

Kattenverzorger Koos Brussee (56) van dierenasiel Stevenshage heeft van de gemeente Leiden een zilveren gedenkspeld gekregen omdat hij zich al 25 jaar inzet voor de asielkatten. “Koos heeft in die jaren al zo’n 16.000 katten aan zich voorbij zien gaan, 450.000 keer een kattenbak verschoond en 900.000 maaltijden gegeven”. Aldus asielvoorzitter Marten Schreuder. Koos Brussee werd 25 jaar geleden bij het asiel gedetacheerd door DZB Leiden. Leen Gottschal, beheerder van het dierenasiel kan zich geen asiel zonder Brussee voorstellen: “Koos is niet alleen een harde werker, maar ook iemand met talent voor dieren. Hij kan heel goed overweg met katten, die schuw zijn of gedragsproblemen hebben. Als ze de kans krijgen, volgen ze hem op de voet.”

De gedenkspeld kwam voor Koos Brussee als een verrassing: “Ik had dit totaal niet verwacht, maar het is wel heel leuk. Ik ben heel blij dat ik al jaren met dieren mag werken en wil daar graag nog een paar jaar mee doorgaan.”DZB Leiden hoopt dat Brussees jubileum werkgevers inspireert om ook met de gemeentelijke dienst in zee te gaan: “Koos is een succesverhaal en daar kennen we er meer van. Het overgrote deel van onze mensen werkt bij de overheid en in niet-commerciële organisaties. We zouden graag zien dat meer medewerkers in het reguliere bedrijfsleven terechtkomen. Dat kan. Onlangs is er nog iemand in de makelaardij aan de slag gegaan.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×