Veel bekeuringen uitgeschreven op Willem de Zwijgerlaan

Op de Willem de Zwijgerlaan is afgelopen vrijdag een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werkte de politie samen met de Inspectiedienst Verkeer en Waterstaat en de Vreemdelingenpolitie. Er zijn 37 mensen bekeurd wegens het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen geldig rijbewijs bij zich had. Drie automobilisten die aan hun voertuig een aanhanger hadden gekoppeld, beschikten ook niet over een geldig rijbewijs en ontvingen dus ook een bekeuring. Een andere aanhangwagenbezitter werd bekeurd omdat zijn aanhangwagen niet over een kenteken beschikte. Omdat drie taxichauffeurs hun weekstaat niet hadden ingevuld, werden ook zij bekeurd. Een van hen ontving een tweede bekeuring omdat zijn taxi gladde banden had. Verder werd één bekeuring uitgeschreven in verband met de onjuiste bevestiging van een losbreekreminrichting.

Dergelijke controles, waarbij de politie de technische staat van voertuigen controleert, vinden regelmatig plaats, met het oog op de verkeersveiligheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×