Milieustraat feestelijk heropend

De feestelijke heropening van de Milieustraat vindt woensdag van 15.00 tot 16.30 uur plaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Naast activiteiten voor jong en oud, wordt ook de winnaar van de gedichtenwedstrijd, waarbij Leidenaren zijn opgeroepen om zelf een gedicht te schrijven of een bestaand gedicht in te sturen, bekendgemaakt door wethouder John Steegh, wethouder van Milieu. Het meest geschikte gedicht wordt blijvend op de nieuwe geluidswal aangebracht.

Tijdens het feest zorgt de stichting ’Thuis Op Straat’ voor vertier in de vorm van allerlei sport- en spelactiviteiten, zoals (hockey)skeeleren op het terrein. ‘Thuis Op Straat’ streeft ernaar de sfeer op pleinen en in de straten te verbeteren en zorgt dat kinderen en jongeren zich buiten thuis voelen. ‘ Thuis Op Straat’ biedt veiligheid, aandacht en plezier, maar vraagt ook wat terug: fatsoen, respect en je houden aan de ‘huisregels’, zodat iedereen het naar z’n zin kan hebben.

De Milieustraat is in maart en april verbouwd. Leidenaars konden toen met hun afval terecht bij omliggende gemeenten. Tijdens de verbouwing is de Milieustraat voorzien van een vloeistofdichte vloer. Ook is er een drie meter hoge geluidswal om de Milieustraat heen gebouwd. Vanaf maandag 7 mei was de Leidse burger weer welkom op de Milieustraat. Inwoners van Leiden kunnen bijna al hun huishoudelijkafval gratis aanbieden op de Milieustraat, J.C. de Rijpstraat 11. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur. De Milieustraat is gevestigd tegenover Kringloopbedrijf Het Warenhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×