SP afdeling Leiden kiest nieuw afdelingsbestuur

De SP afdeling Leiden heeft zondag een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur kreeg de steun van de overgrote meerderheid van de aanwezige leden. Tim van Houten, oud-raadslid voor de SP in Leiden, neemt het voorzitterschap over van Erwin Tak die zich op promotieonderzoek gaat richten. Tak is ruim een jaar voorzitter geweest en heeft na een rumoerige periode de afdeling met groot succes door een tweetal verkiezingscampagnes geleid. Het bestuur telt behalve de voorzitter nog vier andere geheel nieuwe bestuursleden. Onder de zittenblijvers fractievoorzitter Antoine Theeuwen en oud-raadslid Paul Day.

Natuurlijk werd er in de vergadering, met de wethouders, ook teruggekeken op het eerste collegejaar. Het besturen was voor veel leden een onwennig fenomeen maar de wethouders en de fractie hebben steun gekregen voor hun inzet en aanpak. Natuurlijk verandert niet alles van de ene op de andere dag stelde wethouder Keur. ‘Het is net als met een olietanker, die draai je ook niet even een kwartslag. Maar met het debat over de bestuurscultuur hebben we de koers behoorlijk gewijzigd’, aldus de constatering van Raymond keur.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×