Aanhoudingen na afpersing en bedreiging

De Leidse recherche heeft afgelopen dinsdag een 40-jarige Leidse vrouw, een 39-jarige man uit Zevenhoven en een 42-jarige man uit Ter Aar aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging van een 48-jarige Belg. Het slachtoffer had met de vrouw uit Leiden een afspraak gemaakt op het Groenoordhallenterrein. Toen hij op de afgesproken tijd aanwezig was, werd de Belg van achter benaderd en beetgepakt door een man. Het slachtoffer wist, nadat hij een klap had gekregen, weg te rennen, maar keerde terug om zijn auto op te halen. Bij zijn auto werd hij benaderd door twee mannen, één van hen zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer. De twee mannen duwden hem zijn auto in en dwongen de Belg een geldbedrag te pinnen, nadat aan deze eis was voldaan mocht het slachtoffer zijn weg vervolgen.

De dag na het voorval eiste een man telefonisch een groter geldbedrag, het slachtoffer besloot toen de politie in te schakelen. De recherche heeft direct een onderzoek ingesteld dat leidde tot aanhouding van het trio. De verdachten worden morgen voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×