Delegatie Buffalo City op bezoek in Leiden

Een Zuid-Afrikaanse delegatie uit Leidens zusterstad Buffalo City is vanaf komende maandag in Leiden. De groep bestaat uit wethouders, raadsleden en ambtenaren die betrokken zijn bij de drie projecten die Leiden heeft met Buffalo City: Waterbeheersing, Afvalverwerking en HIV/AIDS. Ze zullen een bezoek brengen aan diverse gemeenten en organisaties en er wordt een kijkje genomen bij Leidse ambtenaren. De delegatie Afvalverwerking zal ook deelnemen aan een conferentie bij de VNG. Tot en met donderdag 7 juni verblijft de delegatie in de Sleutelstad.

Het Waterteam en het team Afvalinzameling houden zich voornamelijk bezig met het voorkomen van overstromingen in de sloppenwijk Duncan Village. Deze overstromingen hebben diverse oorzaken. Natuurlijk spelen klimaatveranderingen veranderingen een grote rol, maar veel regen leidt niet automatisch tot een overstroming. Dat heeft meer te maken met de verstopping van de afvoersystemen doordat veel mensen hun restafval niet inzamelen, maar illegaal dumpen. Dat zorgt ervoor dat de riolering en het afvoersysteem volledig geblokkeerd zijn en het water niet weg kan. Om dit in de toekomst te voorkomen, zullen beide delegaties samen met Leidse experts een plan maken om een project op te zetten op het gebied van educatie en voorlichting aan de bevolking. Voor het project is nog anderhalf jaar beschikbaar. VNG- international heeft voor dit project een subsidie van ruim € 700.000,- beschikbaar gesteld.

De HIV/AIDS delegatie brengt werkbezoeken aan verschillende organisaties die zich inzetten voor gehandicapten, waarbij het doel is om van elkaar te leren. Meewerkende organisaties zijn onder andere de gemeente Leiden, Visio, Effatha, GGZ, COC en Achmea.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×