Leidenaar langer vast

De rechtbank in Den Haag heeft in een pro-forma zitting de voorlopige hechtenis van een 28-jarige Leidse man met 3 maanden verlengd. De Leidenaar wordt onder andere verdacht van woninginbraken, handel in verdovende middelen, bedreiging en het illegaal overzetten van kentekenbewijzen ofwel omkatten van auto’s. Dit gebeurde allemaal tussen maart 2006 en januari 2007. Een politieonderzoek leidde tot de aanhouding van 23 verdachten, afkomstig uit Leiden en Oegstgeest. Momenteel zit alleen de 28-jarige Leidenaar nog in voorarrest, hij wordt gezien als de hoofdverdachte. De rechtbank in Den Haag zal deze zaak vermoedelijk in juli behandelen.

In januari werden op verschillende locaties in Leiden en Oegstgeest doorzoekingen verricht. In een woning in Oegstgeest werden 12 kilo softdrugs, XTC-pillen en cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Naast de verdovende middelen werden ook foto- en videocamera’s, computers, beeldschermen, een scooter, mobiele telefoons en navigatieapparatuur inbeslaggenomen. Deze goederen waren onder andere gestolen uit woningen en bedrijven. Bij één van deze inbraken in een woning in Leiden vorig jaar juli, werd geweld gebruikt tegen de bewoner. De man liep een gebroken knieschijf op en letsel in het gezicht. Bij een woninginbraak in Sassenheim in januari dit jaar werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×