Honderden studentenkamers in universiteitsgebouwen

In de gebouwen van universiteitsgebouwen van Anatomie en Pathologie aan de Wassenaarseweg komen honderden studentenkamers. Dat staat in een Masterplan dat de Universiteit heeft gemaakt. SP-raadslid Louk Rademaker reageert verheugt op het nieuws: “In Leiden is nog een tekort van 1500 kamers. Minstens de helft daarvan moet hier komen.” Omdat de Universiteit de gebouwen niet meer nodig heeft, worden er plannen gemaakt om ze geschikt te maken voor studentenhuisvesting. Het gaat daarbij om woningen voor aio’s en buitenlandse studenten. Het Masterplan van de Universiteit is vanochtend aangeboden aan de gemeente.

Eerder heeft studentenhuisvester SLS Wonen al aangekondigd op deze plek 1000 kamers te kunnen realiseren. Rademaker: “Duizend kamers erbij, dan komen we dicht bij het oplossen van het kamertekort.”

De SP wil naast deze te realiseren ‘Anatomie-Campus’ ook veel studentenkamers realiseren in gemeentelijke panden. “De gemeente heeft honderden panden te veel, die worden verkocht. Als je alleen al een deel daarvan voor studenten bewoonbaar maakt, kan je binnen een paar jaar het tekort van 1500 kamers inlopen,” aldus Rademaker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×