OM gaat niet in beroep tegen vrijspraak in moordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak van een 24-jarige Litouwer. Dat meldt de Telegraaf. Justitie eiste twee weken geleden vijftien jaar cel tegen de man vanwege de gewelddadige moord op een in Leiden woonachtige asielzoeker. De rechtbank in Den Haag veroordeelde G.T. vorige week wel tot zes maanden cel voor diefstal. Volgens het OM zijn er onvoldoende aanknopingspunten om hoger beroep aan te tekenen.

Volgens justitie was de moord in Leiden in oktober 2003 zeer gewelddadig en is er bijzonder grof geweld gebruikt. T. ontkent iedere betrokkenheid. Volgens justitie verklaarde een getuige hem op de plaats van de moord te hebben gezien. T. zei twee weken geleden voor de rechtbank dat hij ten tijde van de moord echter in een café in Amsterdam was.

Eerder werden twee landgenoten van T. veroordeeld tot celstraffen van vijfien jaar. De daders en het slachtoffer kenden elkaar en onderhielden zowel in Litouwen als in Nederland criminele contacten. Ze zouden zich onder meer hebben beziggehouden met autoinbraken en diefstallen.

Volgens justitie is het slachtoffer geslagen met een tak en een fles, gewurgd met een elektriciteitskabel en overreden met een auto. Ook hebben de daders hem geprobeerd te verdrinken in een nabijgelegen sloot.

Advertentie

Leiden litouwer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×