Eurodusnie wil gelijke behandeling van politie

Marco van Duijn van Eurodusnie zegt vanaf de ingebruikname van De Linkse Kerk aan De Hooglandse Kerkgracht in februari 2007 al 102 keer bezocht te zijn door de politie. Dinsdagavond sprak hij in tijdens de commissievergadering Ruimte en Bereikbaarheid en luchtte daar zijn hart. Hij wil gelijkberechtiging als het om handhaving gaat. Andere horeca-gelegenheden worden niet zo vaak bezocht als de Linkse Kerk. Als andere horeca-gelegenheden net zo vaak bezocht zouden worden als De Linkse Kerk dan zou de politie de laaste drie maanden ruim 20.000 bezoeken hebben moeten afleggen. Dat zouden overuren en extra bemensing voor de politie betekenen. Dat kan volgens Van Duijn nooit de bedoeling van de gemeente zijn.      

De Linkse Kerk beschikt volgens Van Duijn over de benodigde horeca-papieren, sluit op tijd haar deuren, er gebeurt niets wat het daglicht niet mag zien en buren zeggen geen overlast te hebben van bezoekers van De Linkse Kerk. `De regelmatige bezoeken van de politie zijn insinuerend en bezoekers raken er onrustig door,` aldus Van Duijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×