Voormalig crimefighter Fred Teeven te gast in Politiek Café

De VVD Leiden organiseert een politiek café op maandag 4 juni met als gast VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven, belast met justitiebeleid. Eerder was hij al uitgenodigd door de motor achter het politiek café van de VVD, Wilma Boogert, maar toen kon hij op het laatste moment niet ingaan op de uitnodiging. De heer Teeven was Officier van Justitie bij het Landelijk Parket. Vooral bekend als bestrijder van de georganiseerde misdaad, kreeg hij drugscriminelen als Johan V., alias ‘de Hakkelaar’, en Mink K. achter de tralies en was bezig met de megazaak tegen Willem Holleeder. Daarnaast was hij een vurig bestrijder van internationale oorlogsmisdadigers. Hij zorgde ervoor dat Frans van Anraat werd veroordeeld tot vijftien jaar cel. Deze Nederlandse zakenman leverde in de jaren 80 aan het regime van Saddam Hoessein grondstoffen voor de vervaardiging van chemische wapens. De reden om nu de politiek in te gaan is volgens Fred Teeven ‘omdat hij de Nederlandse samenleving veiliger wil maken’.

Een onderwerp dat deze avond dan ook zeker aan bod komt is ‘veiligheid’. Daarnaast zal de heer Teeven het onder andere hebben over privacy, zelfverdediging(noodweer) en drugs. Het politiek café vindt plaats in café de Branderij aan de Middelweg 7 te Leiden. De zaal is open vanaf 20.00 uur en Fred Teeven begint om 20.30 uur met zijn inleiding waarna er natuurlijk alle gelegenheid is voor vragen en discussie. Iedereen is van harte welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×